Снятин і район
Снятинщина - це ще не Карпати. Це ще сусіди гір. 19 жовтня 2014 р., в околицях села Тучапи.
19 жовтня 2014 р., в околицях села Тучапи.

По сусідству з Буковиною та Карпатами.

Про те, що тут одна з найвищих українських ратуш, знає кожен порядний турист. Про те, що у районі та райцентрі є на що подивитись і окрім ратуші, знає небагато. А є на що!
У Снятині збереглася не одна кам'яничка зламу ХІХ та ХХ століть, кілька костелів та ще більше менш архітектурно привабливих, проте краще збережених церков. Меланхолійно-готичний старий цвинтар теж може зацікавити любителів темної романтики. Хоча - треба признати - всі перелічені об'єкти все одно назавжди залишаються у затінку височенної ошатної ратуші.

Практично у кожному селі району є колись дерев'яна, а зараз понівечена бляхою церква. Тут гарні пейзажі - карпати починають декларувати свою присутність, здіймаючи землю ближче до сонця. А ще на Снятинщині до цього часу живі яскраві традиції маланкування - в Белелую так точно варто приїхати в обід 13 січня, щоб побачити бої "ведмедів", "чортів" та "смертей".

Снятин розташований на лівому березі ріки Прут. Карпати вже поруч, височіють далекою кардіограмою на південь від чернівецької траси. А так як траса жвава, тут вдосталь непоганих ресторанів, мотелів та СТО.
До стародавніх поселень району належать Балинці (1462 р.), Заболотів (1579 р.), Рудники (друга половина XV ст.), Стецева (1472 р.).

№ п/п
Найменування памятки