Яремчанська міськрада
Найвідоміші слова з туристсько-прикарпатського лексикону - з цих країв. Територія, що переплюне за розмірами чимало районів, районом не є: Яремча, Ворохта та п'ять великих сіл разом складають Яремчанську міськраду.
Яремча, Ворохта та п'ять великих сіл разом складають Яремчанську міськраду.

Яремче вам не просто курортна столиця Прикарпаття. Яремче ще й місто обласного значення (з 1977 року) - і центр дивного угрупування. Вінок з найвідоміших карпатських назв (Яремча, Ямна, Татарів, Микуличин, Ворохта, Дора, Поляниця - і додатком до них мені особисто невідоме Вороненко, яке матрьошкою входить в склад Яблуницької сільради) складається в букет Яремчанської міськради. Всі населені пункти мають статус курортів. Всі - гірські. Майже всі витягнулися в долинах між горами, вздовж траси і залізниці.

656,65 км² - це вдвічі більше за площу Герцаївського району Буковини, найменшого з усіх українських районів (там лише 309 км²). Цілком тягне на окремий район. Але "зачем мне орден, я согласен на медаль". Коли розташований у самісінькому серці Українських Карпат, під захистом Чорногори, можна і поскромничати. Майже половина цієї території лежить на теренах Карпатського державного природного національного парку (ДПНП), утвореного у 1980 р. Покутсько-Буковинські Карпати, Горґани і Чорногора - майже весь спектр наших гір (мінус закарпатські вулканічні, здається).

Більшість українських туристів тут вже або була, або побуває. Банальні, але гарні місця.

Приблизна карта Яремчанської міської ради