Борщів
Михайлівська церква стоїть на цвинтарі на краю села, з траси її не видно. 18 квітня 2015 р.
Борщів на Снятинщині. Михайлівська церква

Карта

Борщівська дерев'яна Михайлівська церква була зведена у 1828 р. на сільському цвинтарі. Компактна, гармонійна; на жаль - у блясі. Колись село поділялося на дві частини - Борщів Долішній і Борщів Горішній.

А далі не зовсім у тему, так - дорожні замітки. Снятинщина назвами своїх сіл тролить сусідні регіони з їхніми райцентрами. Більше такої концентрації тезок власне що райцентрів я ніде не згадаю. Бучач, тобі не гикається від Бучачок? Тернопільський Борщів, ти не один такий (правду кажучи, у тебе є ще тезки на Львівщині, Київщині та Житомирщині). Гей, Турка, на Снятинщині у тебе є дальня родичка - крихітна Турка Борщівська. Є в районі Новоселиця - як на Буковині (і ще дуже багато де). Сумщина, твій райцентр Тростянець вітає тезка з Прикарпаття. :о) Хоча Тростянців теж по країні багато є. Можливо, ще десь є такий край тезок, але я там не бувала, а на Снятинщину заносить регулярно.

Ще один ракурс. Бляха-бляха.
A wooden st. Michael church in the village of Borschiv in Ivano0Frankivsk region