Долинський район
Види Долинщини і люди Долинщини століття тому.
Типи Долинщини
Дерев'яна церква десь біля Долини

Цікавий район, вже фактично карпатський. Ліси і гори, плюс пам'ятки, плюс корисні копалини (нафта, природний газ, сіль, торф, гравій, залізна і мінеральна руди, горючі сланці), плюс непогана інфраструктура. Це захід Івано-Франківщини, причому прикордонний: на північ Львівщина, на південоь Закарпаття. Площа Долинського району - 1,25 тис. кв.км.

Найбільша річка Долинщини - Свіча. В районі є 1 місто, 1 селище і 41 село. Серед 175 пам'яток історії і культури Долинщини нараховується 63 пам'ятки архітектури, 8 пам'яток археології, 15 - мистецтва. Найвідоміше релігійно-відпустове місце - Гошівський монастир. В районі 30 храмів XVII-ХІХ ст. є пам'ятками архітектури (в селах Максимівка, Белеїв тощо). Найдавніше поселення Долинщини - Болехів.