Микулино Городище
Микулино Городище

Як добратися: 119 км Новоризького шосе, правий зворот на Р 108, далі 62 км. - на автотранспорті.

Дякую: Петтіфоггеру. Бо погодився роздивитися це цікаве місце докладніше.

Брат Микулинців

Поки в старому храмі йде реставрація, правлять в цій крихітці.

В нас є Микулинці. З замком, храмом і палацем. А в Росії - є Микулино. З валами фортеці і старовинною церквою. Теж цікаво!

Тут ріка з смішною назвою Шоша. Тут насипані ще в XIV  ст. вали - на них легко забратися, і помітити місця, де стояли колись башти - теж ще легко. Насипали їх князі Микулинецькі - вони ж Тверські.

А в центрі городища піднімається храм Михайла Архангела. З 1398 р., як розповіла жіночка, що наглядає за церквою, залишилися товстті стіни. А от верхня частина храма - це вже плоди перебудови 1550-х років. В криптах цього храму було поховано князів Микулинецьких.

В церкві кіптява - стара чавунна грубка дуже димить. Скромно. Тихо. Симпатично.

Картинки: