Жукотин

Cело Коломийського району в кількох км від траси Чернівці-Івано-Франківськ, в 22 км від райцентру. Населення близько тисячі чоловік. Відоме поселення з 1463 року. Не здивуюся, якщо село значно старіше: суфікс "тин" в топонімах вказує на значний вік. До речі, сусіднє велике село - Жуків. Чи то тут колись жуків було безліч, чи володів цією землею хтось з таким прізвищем...

В 1589 р. село зруйноване турками. З 1880-х діяла двокласна школа.

Дерев'яна Воскресенська церква 1844 р. розташована при дорозі в центрі села. Як писалось на зникнувшому сайті Коломийської райради про жукотинську святиню: Церква прикрашена українськими рушниками, квітами, все в ній позолочене, за рахунок людських пожертвувань.

І ще невелика цитата: "священик Мізюк Василь Іванович більший час присвячує церкві. Він старається навести людей на праведний шлях, але люди цього не розуміють і деякі навіть не вірять в те, що така особа, яка створила цей світ - Бог".

Взагалі, шкода той померлий сайт. Там і про голову сільради гарно так написано: "Батьки виховали шестеро дітей, з яких Ярослав був наймолодший. Вони й гадки не мали що їх син стане чимось корисним для громади".

А от про емігранта з Жукотина: "Смерть патріота нашої держави знайшла в США, забравши його душу і відправила у потойбічне життя, яке називається вічністю".

Кілька картинок:

Хата в картінках.