Берегове і район

Колись Нове Село - а зараз знову Берегуйфалу. 18.08.05
Берегуйфалу

Карта району.

Площа району – 802 кв. кілометри.

Населення – 85,1 тис.чол. Райцентр - Берегове. І не будемо про мої власні негативні згадки про це місто. :)

Берегівський район знаходиться у південно-західній частині Закарпатської області. На півночі він межує з Мукачівським районом, на сході – з Іршавським та Виноградівським, на заході – з Ужгородським районом, на півдні і південному заході проходить кордон України з Угорською Республікою. Близкість кордону помітна навіть у будиночках простих селян: чисто, маса квітів, все якось не по-українські акуратно. А магнолії та сакура навесні! Це треба бачити! А скільки слив у серпні! Це треба скуштувати :).

Замки тут є, хоча залишилось від них замало (див. Квасове та Вари). зате старовинних храмів тут дуже, навіть дуже багато! Мужієве, Кідьош, ті ж самі Вари, а скільки ще костелів стоїть у селах району, хай не таких старовинних, але теж цікавих та гарних. Дивіться самі. :)

Табличка з "Пам'яток України". Ілюстрована. Але на сайті є значно більше пам'яток, ніж в Реєстрі

Б е р е г і в с ь к и й   р - н