Sopot - печера і водоспад Сопот
Ми біля водоспаду. Так він виглядає з протилежного берега бухти.
Ми біля водоспаду.
Так він виглядає з протилежного берега бухти.

Де це: в кілометрі на захід від Рісана, в Боці Которській, при трасі Ядранські путь.

Що дивитися: Ми бачили водоспад по дорозі в Херцег-Нові - і з задоволенням пішли його досліджувати на зворотньому шляху. На жаль, фото не передають величі і краси водоспаду, а печеру, як мені здалося, і фотографувати не варто - грот, не більше, та ще й обладнаний бетонними сходами біля входу. Ну ніякої тобі дикості. :о). Це вже вдома я дізналася, що печера там справді досить велика, з кількома "кімнатами" - і потребує спеціального обладнання. Нічого, зате водоспад після дощів вражав - а літом він часто пересихає. Вода кришталево прозора - водій вантажівки, що стояла біля вказівника на печеру, набрав з водоспаду пляшку води для пиття.

А що там ще цікавого? Виходячи з коричневого казівника, поруч розташований природний заповідник лаванди. А виходячи з карти на автовокзалі Будви, десь саме тут збереглися руїни чотирьох замків. Ттурагентства вихваляють дайвінг в гроті Сопот. Не для мене розвага.

Ще фото: