Petrovac na Moru
Море, гори і коти - типова Чорногорія.

Що: Пєтровац на Морі, курортне містечко в Будванській Рів'єрі. Місто засновано в кінці XVIII - на початку ХІХ ст. на руїнах поселення Ластва або "Кастел Ластва".

Де: в 17 км на південний схід від Будви. До аеропортта в Тіваті - 36 км. Сюди йдуть автобуси, які слідують по Ядранському путі від Херцег-Нові чи Будви в Бар чи Ульцинь.

Увага! Автобуси ходять не надто часто, а часом немає й тих, які заявлені в розкладі.

Що дивитись: дві середньовічні церквушки (досить подібні, з XIV і XV ст.), залишки венеційської фортеці Kastio (Castio, XVI ст.) на скелі на краю міста (в залишках замку працює нічний клуб, а на теритторії старої башти є кілька гармат та стела з іменами жителів містечка, які загинули в Другу світову війну), мозаїка ІІІ ст. (ми її не побачили, бо сонце вже сідало), острови Света Нєдєля (Sveta nedjelja) и Катиц (Katic). З Кастіо вони видаються одним островом. Різниця така: на Св.Нєдєлі стоять руїни зруйнованої землетрусом церкви, а на Катицу росте лише кілька сосен.

Для відпочиваючих: як на мене, місцеві пляжі (Петровац і Лучіце) з червонуватим піском - наймальовничіші на всьому узбережжі. Навколо - оливкові сади і сосновий ліс. Дуже гарно. Чесно. :о)

А в листопаді тут просто класно!

Стара церква в Петроваці