Гора Каполна
Гора Каполна. 28 квітня 2018 р.
Так видно Каполну птахам, що літають над містом Тячів.

В кількох кілометрах на захід від Тячева, біля повороту на село Руське Поле, піднімається незвично-правильної форми майже не заліснена гора, яка неначе відокремилася від Карпатських хребтів за своєю спиною. Висота Каполни — всього 290 м. Історики, географи та археологи до цього часу не прийшли до спільної думки щодо походження та історії цього пагорбу. А народ переповідає легенду, за якою в часи Великого переселення народів в долині Тиси зупинилося плем’я, що мандрувало до Карпат з самої Азії. Біля узгірь було поховано вождя кочівників, який помер в дорозі. За звичаєм племені кожен його воїн кинув шолом землі на могилу вождя, а кожна жінка — фартух із землею. І виросла гора. В сусідній Угорщині є кілька пагорбів з такою ж назвою та схожими легендами в «анамнезі» — адже "Каполна" означає «каплиця».