Ільці
Сяючий жах. 11 вересня 2009 р.
Ільці, церква.

Координати 48°09′11″ пн. ш. 24°45′36″ сх. д.

1659 жителів на 48 кв. км. До 1969 р. - частина Жаб'єго (Верховини). Перша згадка під 1662 р. Дерев'яна Троїцька церква - з 1881 р., для цієї місцевості це дуже давній храм (освячено церкву в 1900 р. В 1900 і 1901 рр. тут бував митрополит Андрей Шептицький). І що з того? Шанування гуцули до витворів своїх предків не мають, вдягають церкву в бляху, нехай деревина гниє і пріє, зато он як світиться, в сонячний день і не сфотографуєш...

Саме в Ільці в 1854-1879 рр. була написана одна з перших краєзнавчих розвідок про гуцулів: "Історичний нарис про гуцулів" отця Софрона Витвицького.

Працюють садиби зеленого туризму, є приватний витяг.

Є ще каплиця. Нічим не краща.