Жидачів і район
Фото - Ігор Хома

Не вірте офіційним реєстрам, які відмовляють Жидачівському району в великій кількості цікавих пам'яток: вони тут є. Окрім канонічної п'ятничанської вежі варто побачити помирающий оборонний костел з кінця XVI століття в Соколівці, неймовірний храм в Кохавині, яка свого часу славилась своїми відпустами не лише в Галичині, а й у Східній Європі, пізньо-бароковий костел та старі кам'янички в Ходорові.

Статистичні відомості про район: територія 996 кв. км., населення (на 01.01.2004) 78,4 тис. чол. Щільність населення 79 осіб/км.

Таблиця з сайту "Пам'ятки України"

Ж и д а ч і в с ь к и й   р - н