Мостиська і район
Панорама села Буховичі, 14 липня 2009 р.

Західний район Львівщини, ворота до Польщі та іншої справжньої Європи - і лежать ті ворота на європейському вододілі, як і Львів (тільки проблем з водопостачанням тут, здається, менше:)). 845 кв.км - територія. Два міста - власне райцентр та Судова Вишня. 110 сіл. Є газ, торф, глина (про це підказують і деякі топніми), пісок (в деяких селах влітку маєш цілковито курортне відчуття: неначе не Галичиною чимчикуєш, а одеським пляжем). Туристами район не обласканий: замків тут немає. Ну і нехай: є цікаві костели (в Мостиськах, в Раденичах), є старі маєтки (Судова Вишня, Крукеничі), є дерев'яні храми.

Пам'ятки національного значення. Таблиця з "Пам'яток України"

№ пп