Șipotele pe Siret - Долішній Шепіт
Так як колись дерев'яна Ільїнська церква у Долішньому Шепоті скапарена повністю,
...залишається хіба милуватися природою. Все-таки Карпати.

В Долішньому Шепоті проживає близько 1300 жителів.

Координати: 48°00′45″ пн. ш. 25°17′17″ сх. д. Карта

Відео-презентація села. Трохи неграмотна англійська.

671 метр над рівнем моря, хоча яке тут море, тут хіба Сірет в своїх верхів'ях. Назва, яку вже не забудеш: білий шум карпатських потоків, піна над гірською водою, шн-шп. Гуцульсько-українське село на Вижниччині, у підніжжя гори Фрунтя (1062 метри, на кілометр нижче за Говерлу) туристичним раєм бути пробує, але виходить поки що погано. Набудувати пафосних готелей мало, треба мати в закромах ще щось - автентичне, душевне, духовне, справжнє. Коли первісно дерев'яна триверха церква св. Іллі (1891, перебудова 1992 р.) сяє бляхою на дахах і жахає мурованою шубою в нижній частині, ні про яку карпатсько-гуцульську автентику вже не йдеться, куди вже.

Асфальт закінчується відразу за селом, за мостом через Сірет. Далі - 22 км гірських серпантинів повз перевал Шурдин.

Головні транспортні підвиди
Șipotele pe Siret Dolishny Shepit