Кулівці
Кулівці. На задньому плані - скапарений колись дерев’яний Успенський храм (1789), зведений на кошти Теодора Каутіша та Іоана Масенка.

Біля 600 жителів

Карта

Чотиритомник "Памятники градостроительства и архитектуры УССР" обіцяє у Кулівцях дерев'яну церкву хатнього типу з дерев'яною ж дзвіницею (1779), пам'ятки архітектури державного значення. Але їх там немає. Дзвіниці - взагалі, церква повністю спотворена "оновленнями" і нічим не нагадує себе ж зі старої фотографії.

Якщо ви не православний московського патріархату, зайти на територію місцевого чоловічого монастиря і побачити його спотворену найстарішу церкву вам не вдасться. Кінець історії - туристичної теж. Їхати сюди по жахливій польовій дорозі заради ОСЬ ЦЬОГО точно не варто. Барикада русского мира.

Стара поштівка з видом церкви в Кулівцях.
Стара поштівка з видом церкви в Кулівцях. Ну нормально ж було!
Цієї дзвіниці в Кулівцях вже немає. Фото з 4 тому "Памятников градостроительства и архитектуры УССР"
Бастіон "русского мира"
Вас сюди не пустять. Мене не пустили