Калуш архівний
Панорама Калуша в 1913 р.

Це древнє прикарпатське місто (відоме з 1437 р., а в 1447 р. документи вже згадують й місцеві солеварню і броварню) колись мало й замок. Про нього мені якось написали навіть величезного цікавого листа. На жаль, сучасний Калуш, в якому доводилося бувати кілька разів, є саме що сучасним. І крім неоготичного костелу там, здається, немає споруд, які зацікавлять естета-історика. Можливо, я помиляюсь - переконайте мене в зворотньому. А поки що подивіться на те, яким було це роботяще місто століття тому.

Поїхали!

Вул. Адама Міцкевича. Вул. Марії Конопніцької. Товариство "Сокіл" у Калуші. Житель Калуша (1907).
Вул. Адама Міцкевича в Калуші.
Вул. Марії Конопніцької в Калуші. Товариство "Сокіл" у Калуші.
Житель Калуша (1907).
Вілла "Височанка" поблизу Калуша. Греко-католицька церква в 1916 р. І ще раз вона. Пасторально-брудні околиці міста.
Вілла "Височанка" поблизу Калуша.
Греко-католицька церква в 1916 р.
Греко-католицька церква, Калуш
Пасторально-брудні околиці міста.
Ворота міста - залізнична станція (1917). Ще раз. Місто в тому ж 1917-му році, спалене російськими козаками.
Ворота міста - залізнична станція (1917).
Калуш, вокзал.