Хотин. "Тарас Бульба"
21 лютого 2007 року. Страта Остаба Бульби в фільмі режисера Володимира Бортка. Хотин зображує Варшаву. Це моє фото потрапило на розворот в номер "Фокуса" за 3.03.07.
21 лютого 2007 року. Страта Остаба Бульби

Один знімальний день.

Доморощених акторів (для масовки було задіяно близько тисячі жителів Кам'янця і Хотина) помітно вже здалеку. На відміну від зірок, вони мріють потрапити в кадр.
Доморощених акторів помітно вже здалеку. Вже міст до фортеці обіцяє щось цікаве. Знімалися не лише люди.
Вже міст до фортеці обіцяє щось цікаве. Якщо маєте право зайти за кордони. Кордони у замку - на замку! Знімалися не лише люди. Ось які красені-актори! А це знімальний майданчик. Масовку, яка то пиячила, то грала в карти, то лізла в кадр в шляхетському вбранні і з целофановим пакетом, дресирувала гидкого виду тіточка в окулярах. Герінг би нею пишався.
А це знімальний майданчик.
За 10 звилин до моєї з'яви зі знімального майданчика пішов Тарас Бульба - Богдан Ступка. Кажуть, надзвичайно привітний і незірковий. Шляхтянки з Хотина демонструють свої фото з актором. Тим часом на ешафоті фільмують перебивання ніг Остапа. Ноги силіконові. А тут готують ефекти для наступної сцени. Сніг готують. Бо хоча 21.02 температура схаменулася і вперше за кілька тижнів опустилася нижче нуля, снігу не було. Привезли штучний.
Тарас Бульба - Богдан Ступка.
Замучений за два попередні дні зйомок кам'янецький козак в ковдрі.
На ешафоті фільмують перебивання ніг Остапа. Ноги силіконові.
Сіяч. Штучний сніг.
Замучений за попередні дні кам'янецький козак в ковдрі.
Просто картинки з виставки! З наклеєними вусами і в хутряних шапках (нема на Бортка PETA!) кам'янецькі чоловіки стали зовсім-зовсім іншими. Як мені пояснював художник В. Полятинчук (от він вказує рукою, як Лєнін): "Це буковинська шляхта, ми - подільська, а о-о-он то - шляхта цибулівська" (Цибулівка - присілок Кам'янця).
Просто картинка з виставки!
Козак! Ні, шляхтич!
Як мені пояснював художник В. Полятинчук: "Це буковинська шляхта, ми - подільська, а о-о-он то - шляхта цибулівська".
Режисер Бортко ходить в смушевій шапці. Хоча в мегафон кричить російською. Тим часом на ешафоті починаються діятися страшні речі. Причому - раз по разу: акторам заважало... сонце. За задумом режисера, погода мала бути хмарна. Ага, як же...
Режисер Бортко в смушевій шапці.
Кати і жертва. І ті, і той - напівроздягнені. В перервах між дублями їх кутали в куртки і ковдри. Остапа Бульбу гратиме В. Вдовіченков. Та висить за нього на шибениці каскадер. Сам зірка "Бригади" пересувається майданчиком в капюшоні: фанати дістали...
на ешафоті діються страшні речі.
Кати і жертва.