Сорочинський ярмарок-2006

Пам'ятаєте?

«Такою розкішшю блищав один із днів спекотного серпня тисяча вісімсот… вісімсот… Так, літ тридцять буде назад тому, коли дорога, верст за десять до містечка Сорочинців кипіла народом, який поспішав з усіх навколишніх і далеких хуторів на ярмарок.

З ранку ще тягнулися незмінною низкою чумаки з сіллю і рибою. Гори горщиків, закутаних у сіно, повільно рухалися, здається, нудьгуючи своїм ув'язненням і темрявою, місцями тільки якась розписана яскраво миска або макітра хвалькувато висловлювалася із високо накопиченого на возі тину і привертала розчулені погляди поклонників розкоші. Багато перехожих поглядали із заздрістю на гончара, який повільними кроками йшов за своїм товаром, турботливо обкутуючи глиняних своїх франтів і кокеток ненависним для них сіном»...

Так-так, це гоголівський «Сорочинський ярмарок», рядки, які прославили містечко Сорочинці (а зараз село Полтавської області Великі Сорочинці) на весь світ.

Тут багато хто був і багато хто ще побуває. А я вперше потрапила сюди вже під фінальну завісу дійства, 20 серпня 2006 року, на останній, четвертий день ярмарку.

Я не буду вас лякати описами від'їзду з ярмарку - о, повірти лише, що зробити це було дуже важко: народ з боями штурмував старезні бусики на Миргород і Полтаву, набиваючись по сто чоловік в транспортний засіб, який ледь вміщає тридцять осіб. То все деталі. Я взагалі нічого особливо не буду розповідати - лише покажу кілька світлин. І все. :)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Картинки з ярмарку:

Вітряк-муляж - непоганий орієнтир для блукаючих і заблукавших на ярмарку. А ось і містечко майстрів. До речі, хатки - не муляжі, в них можна зайти і подивитися, як жили полтавчани століття тому. Підлога сккрізь засипана травою - так треба? А це - ковалі. Присіли перекусити.
Вітряк-муляж - орієнтир для заблукавших на ярмарку.
А ось і містечко майстрів.