Terra Heroica-2008: 3 жовтня
Це було прекрасно. Це навіть згадувати кльово.

Як добре, що Терра почалася-таки в п'ятницю! Недільна злива й так позбавила місто й учасників фестивалю зайвого дня Терри, тож без п'ятниці дійство було б зовсім куцим. А п'ятниця видалась сонячна і насичена.

Реконструктори поживлюють образ фортеці. :о)

Для багатьох реконструкторів Терра почалася ще в середу: щоб "забити" найкраще місце під табір, деякі групи приїхали заздалегідь. Табора два: на валах Нової фортеці і в південному бастіоні. Наметів чимало, та все одно тісно.
Розкопки казематів, які видно за наметами, - сором кам'янецької археології. Бо копали бульдозером...

Повністю середньовічне життя: з предметів лише ніж, ложка, свічка і шапка.

В Казематній вежі киянин Святослав Кузьмич (фінансист, козак і за сумісництвом прєдводітєль яничарів з 49 орти) презентував свою виставку, присвячену розвитку середньовічної фортифікації. На жаль, в Європі, а не в Україні, але все одно було цікаво.

Перше дійство дня: Презентація, вибачте на слові, Європейського університету в колишній ЗОШ № 4. Там вчать бути європейцями. Виходить не дуже.
Презентація, вибачте на слові, Європейського університету
А над мурами вже видно вершечки наметів.