Старе Місто
Дерев'яна церква в Старому Місті, 21 листопада 2009 р.

Широта 49.272, довгота 25.134.

Старе Місто насправді є селом (близько 1,1 т.ж.), і особливо старого там ніц немає. Хоча загалом так, старе - відоме з 1547 року.

Пам'ятаю, як радів кілька років тому Артем Свиридов, знайшовши в цьому присілку Підгайців майже нікому не відому тридільну дерев'яну церкву галицького типу. Станом на 2006 р. дах вже був бляшаним, а от стіни за кольором все ще виразно-дерев'яними. Зараз маємо курча в блискучій шапочці, селянам так, напевно, більше подобається.

З храмом якась дивина: ані каталог дерев'яних церквів Василя Слободяна, ані реєстр пам'яток місцевого значення про неї не знає. В Старому Місті числиться тільки мурована церква св. Георгія (Юрія) з 1931 року. І все. Якби не Вікіпедія, так би і не знала, що дерев'яна в анамнезі церква посвячена Покрові і зведена у 1854 році.

А це Георгіївська церква в Старому Місті.