Реваківці
Дерев'яна церква в Реваківцях - новороб ХХІ століття.
Реваківці, кінно-спортивний комплекс "Троя" з зоопарком. Реваковцы

Координати:  48°22′22″ пн. ш. 25°41′07″ сх. д.

Карта. Близько 800 мешканців. 20 км на захід від Чернівців.

November-Fest-2011: репортаж

Ну були на Буковині німецькі колонії, були. І багато. Лишили на згадку кілька покинутих кірх - і солом'яних ведмедів на маланку. А ще впертість, з якою буковинські поселення виводять свої назви від німецьких слів. І з Реваківцями те саме - на сайті райцентру подається версія, що заставить плакати половину філологів світу: начебто Реваківці так називаються від - увага - НІМЕЦЬКОГО слова RIVA, яке означає - увага-увага - берег. А щоб Берегомету мало не показалося.

В німецькій мові немає слова riva. А в Реваківцях немає дерев'яної Миколаївської церкви чи то з 1868 р., ячи то з 1899 р. Згоріла 13 квітня 2006 р., замість неї - новенька, якась аж хрустка типова церквиця з типовою дзвіницею. Це не та, що при трасі на Коломию, це та, що вглибині села - орієнтиром нехай буде місцева школа в недоречній арці. В школі - а це вже доречно - розташований музей видатного земляка, скульптора Миколи Лисаківського. Є навіть з півсотні його робіт.

При в'їзді в село з боку Чернівців, відразу біля автобусної зупинки. видно ворота кінно-спортивного комплексу "Троя". Тут є зоопарк зі страусами, кабанчиками, вівцями, нутріями, поні та іншими тваринами.

В Раваківцях дві церкви
Кінно-спортивний комплекс "Троя"