Прилуки архівні
Будинок земства у Прилуках. Початок ХХ ст.

За 135 км від Києва.

59 тис. жителів.

Збережені архітектурні пам'ятки: полкова скарбниця з товстими стінами (реставрація 1989р.); полкова однонавна барокова Спаська церква (зведена 1720 р. на кошти Гната Галагана, перебудови у стилі ампір, реставрація 1986 р.); садибний будинок Скоропадських; собор Різдва Богородиці (1806-1817), зведений на місці двох церков-попередниць. Храми передмість: Іванівська церква (1865), одноверха Миколаївська церква (український модерн, передмістя Сорочинці), п'ятиверхий дерев'яний храм Трьох святителів (синодальний стиль, 1878, передмістя Кустівці).

Садибний будинок Льодіна (передмістя Лапинці, вул. Густинська), садибний будинок купця Косицького (колишній Російсько-Азійський банк, зараз ресторан "Удай"), особняк міського голови Кисловського (відділ земельних ресурсів). В колишньому Срітенському соборі (вул. Галаганівська, 1889р.) з 1930 р. міститься краєзнавчий музей.

Базарна площа
Pryluky or Priluki is a city located at on the Udai River in the Chernihiv Oblast, north-central Ukraine
Prylouky est une ville de l'oblast de Tchernihiv, en Ukraine
Друше училище ім. Кислих
פרילוקי
Прилуки на конвертах - радянських і українських
Pryłuki – miasto na północnej Ukrainie, w obwodzie czernihowskim, w rejonie pryłuckim, nad rzeką Udaj
Pryluky (Priluki) ist eine Stadt in der Oblast Tschernihiw der Ukraine und Zentrum des gleichnamigen Rajons