Надрічне
Брама в Надрічному і її господар. 22 листопада 2009 р.
Брама в Надрічному і її господар.
Типова господа в Нардічному на Теребовлянщині.

Калагарівка - ще одне село з незвичними брамами. Зовсім-зовсім іншими.

Абсолютно нічим, здавалося б, не примітне село біля Соколова, на перехресті доріг з Підгайців, Бучача і Теребовлі. Жодної тобі дерев'яної церкви чи костелу польських часів, ніякого панського маєтку, ніякої синагоги. Така непримітність, здається, не дуже подобалася й самим жителям Надрічного - і вони прикрасили сіру буденність різнокольоровими, смішними, незвичними брамами.

Практично ВСІ брами села - унікальні і типові одночасно. На всіх - різнокольорова флора і фауна, але в кожного вона своя. Тут і лисички, що балансують з колобками на власному носі, і коні в тюльпанах, і голуби миру серед виноградної лози. і традиційні олені в смереках, і навіть леви, що полюють на все тих самих оленів. Є жар-птиці. Є лебеді. Є навіть місцевий парафраз шишкінського "Ранку в сосновому лісі" - з ведмедицею і ведмежатками.

Кльово! Ні, я серйозно: це кітч, але від нього веселіше навіть в похмурий листопадовий день. :о)

І ще картинка з Надрічного: