Велика Лінина
Церква в Великій Лінині. 2 липня 2010 р.

49°23′7″ пн. ш. 22°54′24″ сх. д.

Може, комусь і буде цікаво дорогою на Лаврів зробити паузу в цьому чималому селі (майже 1,3 т.ж.), перетнути річечку Лінинку і докладно роздивитися колись дерев'яну, а зараз капарну церкву Зіслання св. Духа (1907) в Великій Лінині. Я ондуліном і бляхою не цікавлюсь, тому обмежилась кадрами з іншого берега Лінинки. За детальнішою інформацією відправлю вас сюди.

Церква Зішестя св. Духа. Акварель О.Кульчицької, 1928 р. З книги В. Слободяна "Українське сакральне будівництво Старосамбірського району" (Львів, "Камула", 2015).
Дерев'яна церква на фоні дерев дивилася б красунею. Маємо ж фонтан вагонки.
Велика Лінина, оббита вагонкою і бляхою церква. Фу