Харцизьк
Колись вокзал в Харцизьку був таким.

Населення: 63,7 т.ж.

Карта міста

Сайти про місто:

khartsizsk.com/index.php

Розташоване у серці Донецької області місто обласного підпорядкування, "Донбас в мініатюрі". Великий промисловий центр і залізничний вузол. Церква Іверської ікони Богоматері - новороб. З цікавинок - регіональний ландшафтний парк "Зуївський", де 36 видів місцевої флори є резидентами Червоної книги України.

Місто засноване в 1869 р. при залізничній станції на Курсько-Харківсько-Азовській залізниці. Хоча ще до станції, в 1786 р., тут була Харцьзька слобода, яка належала генерал-майору І. Д. Іловайському. "Харцизами", себто "розбійниками", турки та татари називали біглих селян та козаків, які селилися тут в ті часи.

Кам'яне вугылля тут добувають з 1860-х рр.

Велика вулиця. Харцизьк