Боярка
Лагуна і Михайлівська церква (1898-1901) у Боярці. 28 березня 2013 р.
Лагуна і Михайлівська церква (1898-1901) у Боярці.

Понад 35 тис. жителів.

Місто-супутник Києва в 13 км від столиці на південний захід, що виросло з сіл Боярка і Будаївка (міський статус Боярка отримала лише в 1959 р.). З цікавинок - показна, але синьо-синодальна Михайлівська церква, створена на межі ХІХ і ХХ ст. (з дерев'яною дзвіницею - і на місці дерев'яної попередниці. А ще раніше на цьому місці було давньо-слов'янське городище Перетворка), дерев'яні дачі приблизно тієї ж епохи (колись це було дачне містечко заможних киян), земська школа (1913, зараз ЗОШ № 2), в якій колись мешкав Микола Островський, що будував - як і сотні інших - залізницю до Києва. Саме тому біля школи (котра і зараз школа) стоїть монумент літературному герою Островському - Павці Корчагіну. В місті є і дерев'яна церква, з нових - з дивною назвою Винесення Чесних Древ Хреста.

Всі, хто їде з захода у Київ потягом, минають Боярку
Всі. хто їде з захода у Київ потягом, минають Боярку.